|
Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}
Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový} je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový} budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 1/2 kg hovězího zadního nakrájené na kostky o velikosti soust 3 spíše větší cibule + 1 na závěr, na drobno nakrájené 3 větší mrkve, na kolečka nebo půlkolečka nebo oboje 2 papriky na proužky + 1 paprika na závěr (klidně všech možných barev) 3 polévkové lžíce hustého rajského protlaku (bez sladidel či jiných dochucovadel, jen rajčata), příp. 2dcl rajčatového pyré 4 velké stroužky česneku na plátky + 2 velké prolisované stroužky na konec (český, silný) 2 polévkové lžíce sladké papriky, mírně vrchovaté 3/4 polévkové lžíce uzené papriky 3 snítky tymiánu 2 menší snítky čerstvé majoránky pořádná hrst posekané petrželky + pořádná hrst posekané petrželky na konec 1 1/2 čajové lžičky sušené majoránky 1 čajová lžička drceného kmínu olej sůl, pepř, chilli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}
Recept na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}: Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Na plotně jsem si v pekáči rozpálila olej a dala do něj zprudka osmahnout kousky masa, aby se hezky zatáhlo. Pak jsem jej dala bokem. Do výpeku jsem vsypala 3 na drobno pokrájené cibule (říká se, že kolik masa, tolik cibule, ale platí to objemově), nechala trochu změknout, pak jsem přidala půlku z na plátky pokrájeného česneku a půlku z mrkve a paprik. Asi po dvou minutách jsem hořák úplně vypnula (možno jen snížit na minimum, ale jistota je jistota), zaprášila jsem jak sladkou, tak uzenou paprikou a za průběžného promíchávání jsem postupně přidávala snítky tymiánu, majoránky, protlak, maso, petrželovou nať, zbytek česneku, mrkve a paprik. Plamen jsem si pustila úplně na slabo, aby se mi mletá paprika nepřipálila a tím nezhořkla. To vše jsem nakonec zalila 3 hrnky horké vody, trochu osolila, opepřila, ochutila chilli, přiklopila víkem a šoupla do trouby. Poprvé jsem se pod víko podívala po hodině a půl, abych vše promíchala, zkontrolovala, jak se to má se šťávou a nakonec přidala trochu sušené majoránky a drceného kmínu. Po druhé jsem nakoukla asi po hodině a 3/4, kdy už maso bylo dost měkké. Šťávy se mi nakonec vypeklo docela dost, proto jsem ještě do pekáče přilila zhruba hrnek vody (možná i necelý). V tento moment jsem i na posledních 15 minut přidala tu jednu pokrájenou cibuli, papriku, druhou hrst nasekané petrželové natě, ještě trochu majoránky a kmínu, dosolila a nechala tomu poslední chvilku v troubě. Po vytažení jsem do guláše vmíchala ony dva prolisované stroužky česneku.
Poznámka k receptu na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}: Uznávám, že to vypadá trochu složitě, ale ve výsledku se opravdu jen jednotlivé ingredience postupně přidávají, pak na to člověk může 3hodiny kašlat a pak se až začne něco málo dít =). Guláš se vlastně zahustí úplně sám a omáčky je dost a dost. Proto je vhodný pro bezlepkáře. Při procházení receptů jsem si pak všimla, že je tu podobný recept od spagetky, ale říkala jsem si, že používám jinou zeleninu, více bylinek a nezahušťuji. Pokud by to ale někomu vadilo, tak recept vymažu. http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/peceny-h...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 06.01.2015
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: cca 1/2 kg hovězího zadního nakrájené na kostky o velikosti soust 3 spíše větší cibule + 1 na závěr, na drobno nakrájené 3 větší mrkve, na kolečka nebo půlkolečka nebo oboje 2 papriky na proužky + 1 paprika na závěr (klidně všech možných barev) 3 polévkové lžíce hustého rajského protlaku (bez sladidel či jiných dochucovadel, jen rajčata), příp. 2dcl rajčatového pyré 4 velké stroužky česneku na plátky + 2 velké prolisované stroužky na konec (český, silný) 2 polévkové lžíce sladké papriky, mírně vrchovaté 3/4 polévkové lžíce uzené papriky 3 snítky tymiánu 2 menší snítky čerstvé majoránky pořádná hrst posekané petrželky + pořádná hrst posekané petrželky na konec 1 1/2 čajové lžičky sušené majoránky 1 čajová lžička drceného kmínu olej sůl, pepř, chilli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený hovězí guláš se zeleninou {bezlepkový},
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový} - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený hovězí guláš se zeleninou {Bezlepkový}
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|